Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nostradamus jóslatai 2024-re
  2024-02-19 22:56:06, hétfő
 
  Nostradamus jóslatai 2024-re: új pápa, új király, Kína konfliktusa,klimakatasztrófa

A történelem legismertebb látnoka, a IX. Károly francia király udvari orvosaként is szolgáló asztrológus-csillagász, Michel de Nostradame (1503-1566) - ismertebb nevén Nostradamus - először 1555-ben adta ki A próféciák címmel az azóta is minden évben elővett jóslatait.

A zsidó származású misztikus tudós-jövendőmondó összesen 942 különálló versben gyűjtötte össze a látomásait. A látnok munkásságának szakértői szerint ezekből versekből a francia forradalom és Napóleon színrelépése, a II. világháború - Adolf Hitler rémtettei és az atombomba éles bevetése -, valamint az első sikeres holdra szállás, a Kennedy-gyilkosságok és még a 2001. szeptember 11-i terrortámadás vagy II. Erzsébet brit királynő halála is kiolvasható.

Azonban Nostradamus a szövegeiben az asztronómiai mozgásokhoz kötötte a látomásait - így a közhiedelemmel ellentétben a próféciákban egyetlen helyen sem szerepelnek pontos évszámok. Ezért aztán ezeket az év végi listákat is érdemes a helyükön kezelni.

A 2023-ra vonatkozó jövendölések például eléggé mellélőttek - a pusztító éhínség nem érkezett meg, ezért a nép nem lázadt fel, és Európában sem tört ki újabb háború -, de a SpaceX Starshipjének bukdácsolását mintha megjósolta volna a francia látnok.

A misztikus tanok rajongóit nem lelombozandó ezektől az apróságtól most tekintsünk el, és nézzük meg, mit ígér Nostradamus 2024-re a History Channel szerint.
Klímakatasztrófa 2024-ben is?

Úgy tűnik, hogy az ilyenkor szokásos év végi jóslatdömpingben az önjelölt Nostradamus-szakértők annyira biztosra akarnak menni a visszafordíthatatlan klímaváltozás okozta katasztrófától való félelmükben, hogy minden évben felkerül a listáikra ez a tétel.

A szikkadt föld egyre szárazabb lesz,
és amikor meglátják, nagy áradások lesznek

- idézi a mester egyik jóslatát a History Channel.

Persze az egyre szaporodó pusztító áradások és erdőtüzek árnyékában nem kell Nostradamusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, mekkora a baj.

Elég csak felelevenítenünk azt a december végi hírt, ami szerint a mérések kezdete óta 2023 a valaha volt legforróbb év.

Egy fiatal pápa érkezik?
Ferenc pápa jelenleg a 80-as évei közepén jár, és az utóbbi időben egészségügyi problémákkal küzd - így például az ENSZ klímakonferenciáját és a szokásos vasárnapi áldásosztását is kihagyta már az utóbbi időben. Lehet, hogy változás van készülőben a Szentszék élén? - teszi fel a kérdést a History Channel cikke.

Majd az Ötödik centúria 56. versével - aminek szabad fordítása lent olvasható - meg is válaszolja azt:
A nagyon öreg pápa halála révén
Egy jó korú római lesz megválasztva,
Róla azt mondják majd, hogy gyengíti a székét,
De sokáig lesz trónon és harapós lesz

A katolikus egyház megreformálásával kacérkodó Szentatya korára és egészségére való tekintettel sajnos ebben akár még lehet is valami.

Valami bűzlik a Buckingham-palotában?
A reneszánsz francia mester egyik leghíresebb kutatója, A próféciákról több könyvet is kiadó Mario Reading a 2000-es években megjelent bestsellerében azt írta, hogy Nostradamus 2022-re jósolta II. Erzsébet brit királynő halálát.

Bár ez valóban így történt, ez valószínűleg inkább Reading látnoki képességét bizonyítja, mint Nostradamusét, mivel a négysorosokban kevés olyan dolog van, amit valóban úgy lehetne értelmezni, hogy a királynő halálára utalna.

Mondjuk, a Tizedik centúria 22. versében így fogalmaz a látnok:
A szigetek királyát erőszakkal elűzik,
És a helyére olyat tesznek, aki nem viseli majd a király jelét.

Reading elemzése szerint ez arra utal, hogy III. Károly király kénytelen lesz lemondani, mert ,,állandó támadások érik mind őt, mind a második feleségét", Kamilla királynét, és Harry - az a férfi, akinek nincs ,,királyi jele" - kapja meg a koronát Vilmossal szemben.

A vers első két sora egyébként azzal magyarázza a király elűzését, hogy nem kívánt beleegyezni a saját válásába. Bár a monarchia létjogosultságát sokan megkérdőjelezik a 21. századi Egyesült Királyságban, azért fogadásokat nem kötnénk ennek a forgatókönyvnek a megvalósulására.
Kivel akasztja össze a bajszát Kína?

Újságírók, közgazdászok és geopolitikai szakértők tanulmányok hosszú sorát írták arról, hogyan vált Kína globális hatalommá, és hogy ez hogyan rendezi át a világ erőviszonyait - a Kínai Kommunista Párt kongresszusa alkalmából, októberben lapunk is foglalkozott ezzel a kérdéssel.

Sokan vannak olyanok is, akik az Egyesült Államok és Kína közötti rivalizálást egy új hidegháborúként írják le. Természetesen, akárcsak a Szovjetunió idején, a Kínával vívott hidegháború egy esetleges éles háború szörnyű következményeit hordozza magában.

Nostradamus egyik jóslatából, a Harmadik centúria első verséből pedig ennek a háborúnak a rémképét is ki lehet olvasni. (Attól most tekintsünk el, hogy ezt a verset a szovjetekkel kapcsolatos jóslatként is lehetett volna értelmezni a hidegháború idején.)

Vitorlák vívnak gyilkos csatát,
nagy Neptunus erősebb nem volt még.
Sápad a vörös, arca halálra vált,
a nagy Óceánnak okoz ő rettegést.

A ,,vörös" vajon a világ legnagyobb hadiflottájával rendelkező Kínára utal, vagy csak a nyílt tengeren napszúrást kapó tengerészekre?

2024-ben, a Sárkány évében ez is kiderül.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Címkék: felelevenítenünk, klimakatasztrófa, jóslatdömpingben, klímakatasztrófa, létjogosultságát, hidegháborúként, következményeit, megvalósulására, forgatókönyvnek, megkérdőjelezik, hadiflottájával, bestsellerében, négysorosokban, katasztrófától, nostradamusnak, közhiedelemmel, munkásságának, nostradamusét, klímaváltozás, terrortámadás, áldásosztását, erőviszonyait, természetesen, starshipjének, tengerészekre, bukdácsolását, közgazdászok, foglalkozott, problémákkal, geopolitikai, jövendőmondó, valószínűleg, rivalizálást, királyságban, színrelépése, jövendölések, történelem legismertebb, próféciák címmel, zsidó származású, látnok munkásságának, francia forradalom, atombomba éles, első sikeres, asztronómiai mozgásokhoz, látomásait –, közhiedelemmel ellentétben, próféciákban egyetlen, helyükön kezelni, 2023-ra vonatkozó, pusztító éhínség, francia látnok, misztikus tanok, Adolf Hitler, Azonban Nostradamus, SpaceX Starshipjének, History Channel, Mario Reading, Egyesült Királyságban, Kínai Kommunista Párt, Egyesült Államok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tavaszi kép  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Png lepke  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 19  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Alázat  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  Idő  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szívem  Bertolt Brecht -től idézet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogy lehet megtartani  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szívem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Png csokor  Alázat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png cica  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Irgalom és ítélet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
történelem legismertebb, próféciák címmel, zsidó származású, látnok munkásságának, francia forradalom, atombomba éles, első sikeres, asztronómiai mozgásokhoz, látomásait &#8211, közhiedelemmel ellentétben, próféciákban egyetlen, helyükön kezelni, 2023-ra vonatkozó, pusztító éhínség, francia látnok, misztikus tanok, apróságtól most, ilyenkor szokásos, szikkadt föld, mester egyik, egyre szaporodó, december végi, mérések kezdete, valaha volt, fiatal pápa, 80-as évei, utóbbi időben, szokásos vasárnapi, nagyon öreg, katolikus egyház, reneszánsz francia, próféciákról több, 2000-es években, négysorosokban kevés, királynő halálára, szigetek királyát, helyére olyat, király jelét, második feleségét&#8221, koronát Vilmossal, vers első, király elűzését, saját válásába, monarchia létjogosultságát, bajszát Kína, világ erőviszonyait, esetleges éles, szovjetekkel kapcsolatos, hidegháború idején, nagy Óceánnak, világ legnagyobb, nyílt tengeren, felelevenítenünk, klimakatasztrófa, jóslatdömpingben, klímakatasztrófa, létjogosultságát, hidegháborúként, következményeit, megvalósulására, forgatókönyvnek, megkérdőjelezik, hadiflottájával, bestsellerében, négysorosokban, katasztrófától, nostradamusnak, közhiedelemmel, munkásságának, nostradamusét, klímaváltozás, terrortámadás, áldásosztását, erőviszonyait, természetesen, starshipjének, tengerészekre, bukdácsolását, közgazdászok, foglalkozott, problémákkal, geopolitikai, jövendőmondó, valószínűleg, rivalizálást, királyságban, színrelépése, jövendölések, legismertebb, próféciákról, szovjetekkel, gyilkosságok, egészségügyi, lelombozandó, kongresszusa, próféciákban, megválasztva, asztronómiai, fogadásokat, kapcsolatos, szerepelnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.